• تاریخ انتشار : 1399/06/29 - 01:07
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 247
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

وبینار بزرگداشت روز جهانی آسم و هفته جهانی آلرژی و نقص ایمنی اولیه

هشدار دکتر مصطفی معین درباره تلاقی سه پاندمی کرونا، آسم و آلرژی و آنفولانزا در فصل پاییز

پروفسور موتوهیرو ابیساوا، رئیس سازمان جهانی آلرژی، با ارسال پیامی به وبینار بزرگداشت روز جهانی آسم و هفته جهانی آلرژی و نقص ایمنی اولیه، از دکتر مصطفی معین، رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران، به دلیل رهبری تلاشهای آموزشی برای ارتقای دانش در زمینه بیماریهای آسم و آلرژی، تشکر کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز تحقیقات ایمونولوژی،آسم و آلرژی، هر ساله همایش بزرگداشت روز جهانی آسم و هفته جهانی آلرژی و نقص ایمنی در اردیبهشت برگزار می شود اما امسال به دلیل پاندمی کرونا این برنامه به صورت دو وبینار در دو روز پی در پی، توسط انجمن آسم و آلرژی ایران، مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی و  معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  در روزهای 27-26 شهریور ، با همکاری واحد اسکای روم دانشکده مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، برگزار شد.
در روز اول وبینار، چهارشنبه 26 شهریور، دکتر مرضیه توکل، دبیر این وبینار ، پیام پرفسور موتوهیرو ابیساوا
(Motohiro Ebisawa) رئیس سازمان جهانی آلرژی(WAO) را قرائت کرد . متن پیام به این شرح است:


 دکتر مصطفی معین و همکاران گرامی:
 من می خواهم از رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران، دکتر مصطفی معین به خاطر رهبری تلاشهای آموزشی  برای ارتقای دانش در زمینه بیماریهای آسم و آلرژی تشکر کنم، همچنین از بقیه برگزارکنندگان این وبینار و شرکت کنندگان این برنامه، که  افرادی هستند  که بیماران ما را معالجه می کنند؛ تشکر می کنم . این مایه افتخار  من است که به انجمن آسم و آلرژی برای برگزاری برنامه هفته جهانی آلرژی در سال 2020 خوشامد بگویم و تشکر کنم . هفته جهانی آلرژی امسال  تاکیدش بر موضوع COVID-19  است. COVID- 19 زندگی همه ما را مختل کرده ولی تاکید امسال بر این است منابع ارزشمندی برای درمان به وسیله پزشکان فراهم شود و بیماران را تشویق کنیم تا درمان روتین در طول پاندمی را  ادامه بدهند.
من از شما دعوت  می کنم که منابعی که به صورت آنلاین در سایت سازمان جهانی آلرژی برای پزشکان، بیماران و عموم در دسترس هست را بازدید کنید. هدف این است که مقالات ویدئوها و اسلایدها  و سایر منابع در دسترس بتواند به درمان موثرتر بیماران در زمان پاندمی کرونا کمک کنند. من شما را تشویق می کنم که به صورت مرتب از این  سایت و مجله سازمان جهانی آلرژی برای به روز بودن بازدید کنید. تمام این اطلاعات از جمله  مجله به صورت رایگان در دسترس است تا از  ماموریت سازمان جهانی آلرژی که تامین منبع علمی برای تمام دنیا است   تا از تخصص و پیشبرد آگاهی و بهبود کیفیت مراقبت بالینی، آموزش، تحقیقات ، حمایت کند، امیدوارم از این وبینار  مهم که با رهبری دکتر مصطفی  معین و انجمن آسم و آلرژی ایران برگزار می شود، لذت ببرید.


با آرزوی موفقیت
موتوهیارو ابیساوا
رئیس سازمان جهانی آلرژی

سپس دکتر مصطفی معین، سخنرانی خود را با موضوع "خلاصه ای در رابطه با بیماری آسم و توجه ویژه به آسم و پاندمی  COVID-19 "ایراد کرد  و  به بیان خلاصه ای در خصوص ملاحظات علمی و بهداشتی و درمانی در رابطه با آسم و پاندمی کرونا پرداخت. وی گفت: هم اکنون در آستانه پاییز هستیم و  برای اولین بار است که سه پاندمی رو با هم داریم. اولین پاندمی کرونا که در سطح جهانی تلفات زیادی داشته و در ایران در اوج است، دومین پاندمی آلرژی و آسم است، بیش از 340 میلیون نفر در سطح جهانی مبتلا به آسم هستند و تعداد تلفات بالا است و طبق آخرین آمار در سال 2020 هر روز شاهد مرگ 1250 بیمار در اثر آسم هستیم و بیش از یک میلیارد نفر هم مبتلا به آلرژی هستند . سومین پاندمی، پاندمی آنفولانزا خواهد بود که از سالهای قبل در سطح گسترده بوده  و تلاقی این سه پاندمی با هم در فصل  پاییز که فصل آلرژیها، فصل سرماخوردگیها و فصل آنفولانزا و فضای سرد و پدیده وارونگی هوا است، باعث می شود ابتلابه بیماریهای آلرژیک  تنفسی  برانگیخته شوند  و باید خودمان را آماده یک وضعیت فوق العاده بکنیم که بتوانیم مدیریت  درستی درارتباط با این بحران سه گانه داشته باشیم.
وی گفت:  بیشترین بیماریهای زمینه ای که در بیماران مبتلا به کرونا تشخیص داده شده، بیماریهای قلب و عروق است که 32 درصد موارد را تشکیل می دهد ، 30 درصد بیماران دیابت دارند و 18درصدشان از بیماریهای تنفسی رنج می برد، همچنین در پژوهشها مشخص شده است که اگر بیمار مبتلا به  COVID-19  به یکی از بیماریهای تنفسی نیز مبتلا باشد، میزان بستری شدن 6 برابر افزایش پیدا کرده و میزان مرگ  و میر 12 درصد افزایش خواهد داشت. بنابراین همزمانی بیماریهای تنفسی با COVID-19 یک پیش آگهی خوبی نخواهد داشت، وی سپس به چند سوال کلیدی در ارتباط با کرونا و مدیریت آسم پاسخ داد. از جمله اینکه گفت : خوشبختانه میزان ابتلا بیماران مبتلا به آسم به بیماری COVID-19  بیشتر از  میانگین عمومی نیست و   آمار  کشورهای آمریکا، چین و انجمن ریه کانادا این موضوع را تایید می کند.
رئیس مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی گفت: که  امکان ابتلا افراد سیگاری به  COVID-19   بیشتر است ،به خاطر تماس مکرر انگشتان با صورت که احتمال ابتلا به ویروس را بالا می برد و ثابت شده که مصرف سیگار میزان بستری شدن بیمار مبتلا بهCOVID-19  را در آی سی یو  و استفاده از تنفس ماشینی را بالا می برد؛ لذا این پاندمی فرصتی است که افراد سیگاری، در این دوران  مصرف سیگار را ترک کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران  بر لزوم استفاده همگان از ماسک تاکید کرد و گفت: در این زمینه استثناها، کودکان زیر 2 سال، افرادی که مشکل تنفسی دارند، و افرادی که هوشیاریشان را از دست داده اند و افراد مبتلا به آسم شدید، هستند که نمی توانیم به آنها بگوییم از ماسک استفاده کنند.
وی همچنین گفت: کنترل آسم و ارتباط منظم با پزشک حتی از راه دور یک اصل هست که نباید فراموش شود، وی در پایان تاکید کرد  همه ما به عنوان پزشک باید علاوه بر درمان،  نقش معلمی و  آموزش برای بیماران را هم داشته باشیم و همچنین به بیماران آرامش بدهیم و این نقش را در هیچ شرایطی فراموش نکنیم تا انشاالله با همکاری همه همکاران و  تمام جامعه و تصمیمات علمی و سنجیده سیاست گذاران باعث گذشت سریعتر از این بحران باشیم.

سپس دکتر مهدی نجمی، رئیس اداره بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تنفسی،  اقدامات وزارات بهدشت در زمینه پیشگیری و کنترل آسم را شرح داد.
پس از آن دکتر هومن گودرزی دکترای تخصصی ژنتیک پزشکی، فلوشیپ ریه و استادیار دانشگاه هوکایدو(Hokkaido)  با موضوع   " پیشگیری و درمان COVID19 یک تجربه موفق در ژاپن" و دکتر سعید قوامی، دکترای بیوشیمی و استادیار دانشگاه مانیتوبا (Manitoba) کانادا  به سخنرانی با موضوع" آیا استاتین ها رویکرد درمانی احتمالی برای عفونت SARS-COV-2 هستند؟ تجربه یک مطالعه گذشته نگر در جمعیت ایران"  پرداختند.
در ادامه برنامه وبینار دکتر محمدرضا فضل الهی، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی با موضوع "راهنمای ایرانی درمان آسم در طی بیماری همه گیر "COVID-19" ، دکتر سمیه فتاحی، متخصص تغذیه  با موضوع " تغذیه در بیماران مبتلا به آسم" ، دکتر فرزین حلبچی، متخصص پزشکی ورزشی با موضوع "ورزش در بیماران مبتلا به آسم" ، دکتر پرستو رستمی، فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم با موضوع " احتیاطات لازم در مورد استفاده از کورتیکوستروییدها در بیماران مبتلا به آسم" و دکتر محمد عفت پناه، فوق تخصص روانپرشکی کودک و نوجوان با موضوع "جنبه های روانشناختی مراقبت بیماران مبتلا به آسم" سخنرانی کردند.
در پایان نیزسخنرانان به سوالات شرکت کنندگان در وبینار پاسخ دادند.

 
  • گروه خبری : اخبار مرکز
  • کد خبر : 196295
خانم مومنی نژاد
تهیه کننده:

خانم مومنی نژاد

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *