• تاریخ انتشار : 1398/09/18 - 17:53
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 655
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری دهمین کنفرانس ادواری آموزشی سال 98 مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی

دهمین کنفرانس ادواری آموزشی سال 98 مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی با عنوان اختلالات مست سل ها برگزار شد.

گالری عکس

 

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی روز چهارشنبه  6 آذر سال جاری دهمین کنفرانس ادواری آموزشی سال 98 مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی با عنوان: اختلالات مست سل ها با حضور استادان و پژوهشگران در سالن دکتر فرهودی این مرکز برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر مصطفی معین، رئیس مرکز تحقیقات ایمونولوژی، از همکاران مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی فعال در برگزاری پویش سلولهای بنیادی، دست اندرکاران در برگزاری بیستمین سالگرد انتشار مجله آلرژی، آسم و ایمونولوژی ایران و  همچنین دکتر مریم نوری زاده مدیر اجرایی مجله آلرژی، آسم و ایمونولوژی ایران تقدیر و هدیه ای به رسم یادبود به ایشان اهدا شد.
سپس سخنران کنفرانس که دکتر هما صدری، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی بود، شروع به صحبت کرد و در ابتدا گفت:. ماست سلها یکی از سلولهای اصلی در واکنش های آلرژیک و التهابی هستند ، فعال شدن ماست سلها منجر به دگرانولاسیون و ترشح واسطه های پیش التهابی و وازواکتیو فراوانی شده که سبب بروز علائم مختلف در بیماران می شود.
 وی ادامه داد: اختلالات ماست سلها به چهار گروه اصلی تقسیم شده اند:هیپرپلازی ماست سلها، سندرم فعالیت ماست سلهاMSA Syndrome))، ماستوسیتوز،شرایط میلوماستوسیتیک.
دکتر صدری گفت: هایپرپلازی ماست سلها یک اختلال داخلی این سلولها نیست بلکه یک وضعیت واکنشی است که در طیف وسیعی از شرایط مانند عفونتهای مزمن، سرطانها و غیره دیده می شود.
او گفت: سندرم فعالیت ماست سلها به گروهی از بیماریها با علل گوناگون برمی گردد که با علائم درگیر کننده چند عضوی اپیزودیک که ناشی از آزاد شدن واسطه های ماست سلها هستند تظاهر می کند، وی  معیارهای مطرح شده برای سندرم فعالیت ماست سلها (MSA Syndrome) شامل  این موارد دانست :

1-علایم اپیزودیک درگیرکننده چند سیستم که منطبق بر فعال شدن ماست سلها باشند

2 -پاسخ مناسب به داروهایی که تولید یا فعالیت واسطه های مشتق از ماست سلها را تضعیف می کنند
3-افزایش معنی دار واسطه های فعالیت ماست سلها (در سرم یا ادرار) در هنگام علایم در مقایسه با مقادیر پایه

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی گفت:ماستوستیوز بیماری است که با تزاید و تجمع  پاتولوژیک ماست سلها در بافتهای مختلف مثل مغز استخوان و پوست مشخص می شود.بسته به اعضای درگیر در این بیماری ماستوستیوز به ماستوستیوز پوستی و ماستوستیوز سیستمیک تقسیم می شود که سیر بالینی و پیش آگهی این گروهها بسیار متفاوت است.
در پایان این جلسه نیز سخنران به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داد و حاضران در خصوص موضوع فوق به بحث و تبادل نظر پرداختند.

عکس و خبر: الناز واحدی

  • گروه خبری : اخبار علمی,اخبار مرکز,دوره های آموزشی سال 98
  • کد خبر : 196278
خانم مومنی نژاد
تهیه کننده:

خانم مومنی نژاد

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *