• تاریخ انتشار : 1401/11/30 - 12:19
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 206
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

بیست و دومین سالگرد تاسیس مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی

سرمایه انسانی، مهمترین نقطه قوت مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی

در مراسم بزرگداشت بیست و دومین سالگرد تاسیس مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی گزارشی از فعالیتهای این مرکز طی یکسال گذشته ارائه شد و مسئولان و اساتید این مرکز به سخنرانی پرداختند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی، این مراسم روز یکشنبه 16 بهمن 1401، با حضور اساتید، پژوهشگران و کارشناسان این مرکز در سالن دکتر فرهودی برگزار شد.

 

 

 

در ابتدای جلسه دکتر محمدرضا فضل الهی، معاون مرکز، ضمن خوشامدگویی به حاضران و تبریک اعیاد رجب، گزارشی از فعالیتهای یک سال گذشته این مرکز ارائه و از زحمات همه همکاران تشکر کرد.

وی گفت: هدف این مرکز تولید دانش و بهبود شاخصهای سلامت جامعه است و شعار آن پژوهش در خدمت بیمار است، وی ضمن برشمردن فعالیتهای مرکز و ارائه آمارهای مربوط به آن، اهم این فعالیتها در سال 1401 را انجام طرحهای تحقیقاتی و انتشار مقالات به ویژه در مجلات Q1 و Q2، ویزیت منظم بیماران و خدمات متنوع آزمایشگاهی و فوق تخصصی، برگزاری منظم شورای پژوهشی، کمیته اخلاق و کمیته پیوند سلولهای بنیادی، حضور پژوهشگران مرکز در کارگاه جهانی آنژیوادم ارثی و کنگره جهانی آلرژی، حضور مرکز همراه موسسه خیریه بیماران نقص ایمنی در جلسه آنلاین با سازمان جهانی بیماران آنژیوادم ارثی، بزرگداشت روز جهانی آنژیوادم ارثی، مشارکت در برگزاری روز جهانی آسم، هفته جهانی آلرژی و نقص ایمنی اولیه، برگزاری سمینارهای علمی و برگزاری جلسات کمیته علمی و اجرایی سومین همایش بین المللی التهاب (7 تا 10 اسفند 1401)، خواند.

وی اهداف مرکز در سال آینده را تلاش برای افزایش برونداد علمی مرکز (مقالات)، گسترش همکاریهای بین المللی، گسترش بخش توریسم درمانی، راه اندازی شرکت دانش بنیان، تقویت کمیته­ های علمی مرکز، ارائه نتایج تجربیات مقدماتی مرکز در زمینه ژن درمانی بیماران نقص ایمنی و بهبود و ارتقای تست­های آزمایشگاهی دانست و گفت: با همت بیشتر باید برای نیل به این اهداف کار شود.

در ادامه دکتر مصطفی معین، استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران، به سخنرانی پرداخت و با اشاره به شرایط کشور گفت: در شرایط سخت نه تنها باید انگیزه و امید را از دست نداد بلکه باید تلاش دوچندان شود، وی با اشاره به وصیت لویی پاستور در مراسم نکوداشتش در آکادمی فرانسه اظهار داشت: لویی پاستور به مخاطبان خود در آن جلسه گفت: شرایط سخت و اسفبار ممکن است برای هر کشوری پیش بیاد، اما ما در گوشه آزمایشگاه، مرکز پژوهش، کتابخانه، دانشگاه، بیمارستان یا هرجایی که هستیم باید مرتب به خودمان یادآوری کنیم آیا من در این شرایط هم به مسائل آموزش و یادگیری اهتمام دارم یا نه؟ و این قدر این مسئله را ادامه بدهید تا بگویید که آیا من برای کشور خودم کمکی کردم یا نه؟ و در نهایت برای همنوعان در سطح جهان مفید و موثر بودم یا نه؟ و در نهایت از نظر وجدانی به این نتیجه برسیم که آنچه که در توان داشتم انجام دادم.

دکتر معین گفت: این یک نگاه است که باید رویکرد ما باشد، با توجه به اینکه من شاهد هستم که اخیراً افراد در جلسات با کم انگیزگی برخورد می­ کنند، اما باید توجه کنیم که ما انسان هستیم، ظرفیت انسان لایتناهی است زیرا که جانشین خداوند در زمین است و می­ تواند بی نهایت در همه جهات خود را رشد بدهد و به کمالات برسد، بنابراین در شرایط سخت باید آمادگی برای تلاش بیشتر، بیشتر شود، این موضوع ثابت شده است که در شرایط سخت کارهای بزرگ انجام می ­گیرد.

وی ثبات قدم، صبوری و استمرار را لوازم کار پژوهش دانست و گفت: باید نگاه عاشقانه به علم داشته باشیم مانند ابن سینا و فارابی و خودمان را وقف آن کنیم.

او گفت: مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی نقاط قوت مهمی دارد که آقای دکتر فضل الهی گزارش کردند و از نظر من سرمایه انسانی این مرکز بزرگترین نقطه قوت این مرکز است، یعنی خود شماها که جوان، مستعد، پرتلاش و پژوهشگر هستید و اگر نگاه عاشقانه به کار خود  داشته باشید، معجزه می شود.

 وی ثبات مدیریتی مرکز در 21 سال گذشته، تحت الشعاع قرار نگرفتن در مورد مسائل روز و حرکت در خط مستقیم راهبردی خود یعنی آموزش و پژوهش را در خدمت بیماران قرار دادن، تلفیقی از آموزش، پژوهش، ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی، آزمایشگاهی تشخیصی، درمانی، علوم پایه و بالینی (تلفیق هر دو با هم)، فضای صمیمانه و علمی مرکز، تولیدات علمی و انتشارات و جذب بهترین نیروهای انسانی را از دیگر نقاط قوت مرکز دانست.

وی در پایان سخنرانی خود ارتقای رتبه دکتر غلامعلی کاردر به مرتبه استادی و انتصاب دکتر مسعود موحدی به عنوان سردبیر مجله آلرژی، آسم و ایمونولوژی ایران را تبریک گفت و برای همه اعضای مرکز آرزوی موفقیت کردند.

سپس دکتر مسعود موحدی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، به سخنرانی پرداخت، وی گفت: مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی با اینکه یک مرکز تحقیقاتی علمی است اما زحمات بسیار زیادی برای درمان بیماران متقبل می­ شود و واقعیت این است که کار درمانی علمی و سطح بالا در این مرکز انجام می­ گیرد از جمله در جلسات کمیته پیوند، تشخیص ژنتیک بیماران و ژن درمانی که از کارهای به روز دنیا است، دکتر موحدی همچنین گفت: محدودیتها و مسائلی وجود دارد اما نکته مهم این است که دلسرد نشویم و با انگیره کار کنیم، در زمانهای سخت درخشش افراد مشهود است و می­ گویند: در تاریکترین شبها درخشش ستارگان دیده می­ شود.

وی موانع کار را استفاده ابزاری از علم، بها ندادن به علم تجربی و عادت دادن اذهان مردم به خرافات، تاخیر در استفاده علم در سیستم اجرایی_ بهداشتی دانست و بیان کرد: این مسائل وجود دارد اما نباید باعث کاهش انگیزه افراد شود.

در ادامه دکتر کاردر، توضیحات درباره ژن درمانی ارائه کرد و ارتقای خود و همچنین چاپ مقاله در مجله Nature را مرهون تلاشهای دانشجویان و همه افراد مرکز دانست، سپس دکتر نوری زاده پیشنهاداتی برای افزایش مقالات باکیفیت ارائه کرد و از همه افراد دعوت کرد تا در سومین همایش بین المللی التهاب شرکت فعال داشته باشند.

 در پایان دکتر زهرا پورپاک رئیس مرکز از زحمات همه اعضای مرکز صمیمانه تشکر کرد و گفت: همه همکاران می­ دانند که در واقع پازلی در فیلدها و آزمایشگاه­های مختلف برای مرکز چیده شده و هر کس جایگاه خودش را در این پازل درک می­ کند که اگر نقطه ­ای را خالی کند، این پازل نظمش بهم می­ ریزد و فعالیتش مختل می­ شود، بنابراین هر کس باید قدر خود را در این فضای علمی که برایش تعریف شده بداند و جایگاه خود را همچنان فعال نگه دارد.

  • گروه خبری : اخبار مرکز
  • کد خبر : 229047
خانم مومنی نژاد
تهیه کننده:

خانم مومنی نژاد

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *