• تاریخ انتشار : 1397/12/06 - 12:37
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 209
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

رئیس نخستین همایش ملی التهاب: عامل مشترک بیماریهای حاد و مزمن، التهاب است

نشست خبری نخستین همایش ملی التهاب 7 تا 9 اسفند 97 ، با حضور دکتر مصطفی معین، رئیس و دکتر مریم نوری زاده، دبیر اجرایی همایش فوق در مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی برگزار شد.

 

گالری عکس

 

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی این نشست روز شنبه چهارم اسفند ۹۷  در سالن استاد دکتر فرهودی این مرکز برگزار شد.

در ابتدا دکتر مصطفی معین گفت: مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی با همکاری  انجمن ها و مراکز تحقیقاتی مختلف این همایش را در 3 روز از 9-7 اسفند در سالن همایش های مرکز طبی کودکان برگزار خواهد کرد، دکتر شهناز رفیعی تهرانی، دبیر علمی و دکتر مریم نوری زاده دبیر اجرایی همایش فوق هستند و در مراسم افتتاحیه این همایش از مسئولان  وزارت درمان و آموزش پزشکی دعوت شده تا حضور داشته باشند.
 
سپس ایشان اظهار داشت: در 100 سال اخیر به علت پیشرفتهای علوم و فناوریهای پزشکی، بالا رفتن سطح بهداشت و تغذیه، سیستم ایمنی  انسانها تقویت و عفونتها کنترل شده و  با واکسیناسیون و کاربرد آنتی بیوتیک ها، بسیاری از بیماریهای حاد و عفونی مثل طاعون، وبا و دیفتری که مرگبار بودند، کنترل شده و تعدادی نیز ریشه کن شده اند، اما بیماری های غیر واگیر و مزمن جایگزین آنها شده است.

 او اضافه کرد: امروزه بیماریهای غیر واگیر و مزمن مانند بیماریهای قلب و عروق و سکته های قلبی و مغزی، سرطانها، دیابت، بیماریهای مزمن تنفسی، آسم و آلرژیها، هزینه های زیادی به بیماران، خانواده آنها و جامعه تحمیل می کند و به خصوص در کشورهای جهان سوم باعث تلفات بسیاری می شود، امروزه اولین عامل مرگ در سطح جهان بیماریهای قلب و عروق، سپس سرطانها و بیماریهای تنفسی هستند.

رئیس مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی، تغییر سبک زندگی از روستایی به شهری، افزایش دود و آلاینده ها در شهرها، زندگی ماشینی،  بالارفتن استرسها و هیجانها، کاهش تحرک در همه گروه های سنی به خصوص در کودکان و نوجوانان، تغییر نوغ غذاها و رژیم غذایی،افزایش مصرف غذاهای پرکالری و کم تحرکی در نتیجه اضافه وزن و چاقی و نیز زمینه های ارثی ژنتیک و اپی ژنتیک را عامل جایگزینی بیماریهای غیرواگیر و مزمن با بیماریهای عفونی و حاد در گذشته دانست.
او گفت: عاملی که در بیماریهای حاد و مزمن مشترک بوده، التهاب است، التهاب یک واکنش طبیعی و حمایتی سیستم دفاعی بدن در برابر عوامل خطرزا و بیگانه است اما  گر به هر دلیلی این التهاب مزمن   طولانی بشود، نفش تخریبی پیدا می کند، بنابراین وجه مشترک بیماریهای  مزمن غیر واگیر که بسیار گسترش پیدا کرده است وجود التهاب مزمن در این بیماریها است. التهاب مزمن در همه این بیماریها خود را نشان می دهد، به طور مثال در بیماریهای قلب و عروق، به علت افزایش چربی و کلسترول، چربی در رگهای  قلب و مغز رسوب می کند و سیستم دفاعی برای دفع آنها به سمت التهاب می رود که التهاب باعث کنده شدن پلاک های کلسترول شده و باعث انسداد عروق قلب و مغز شده و سکته رخ می دهد، همین طور ثابت شده که التهاب مزمن در اندامهای دیگر نیز باعث بروز سرطان در آن اندامها می شود، همچنین در آسم التهاب مزمن باعث تخریب ریه ها می شود.
 دکتر معین گفت: در رشته های مختلف پزشکی و گروه های بیماریهای مختلف، از جمله بیماریهای قلبی و عروقی، پوستی، روماتولوژی، چشم، گوش و حلق و بینی، تنفسی، آلرژیها و آسم و بیماریهای کلیوی ، التهاب  مزمن به نوعی نقش دارد به همین علت در نخستین همایش ملی التهاب از همه گروه های اصلی بالینی و پایه پزشکی دعوت شد تا حضور پیدا کنند و در میزگردهای علمی  مختلف مسئله التهاب و نقشی که در آن گروه از بیماریها را دارد، بررسی کنند.

 رئیس نخستین همایش ملی التهاب گفت: هم اکنون پدیده التهاب در سطح جهانی جزو مهمترین الویتهای پژوهشهای جهانی قرار گرفته است، و در مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی نیز جزو مهمترین اولویت های پژوهشی است و در این زمینه پژوهش های بالینی و پایه صورت گرفته است و پژوهش در این زمینه ادامه دارد.
 وی گفت: در این همایش علاوه بر پرداختن به آخرین یافته ها و دستاوردها علمی و پژوهشی در زمینه التهاب و نقش التهاب در پیدایش بیماریها، کارگاه هایی نیز برای کسب مهارت های عملی پژوهشگران و دانشجویان برگزار خواهد شد، همچنین از پیشکسوتان علوم پزشکی  تجلیل و جایزه کرسی یونسکو در آموزش سلامت به ایشان اهدا خواهد شد، پژوهشگران جوان و نویسندگان مقالات برتر نیز معرفی و  از آنها تجلیل خواهد شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار امیدواری کرد که با توجه اهمیت موضوع التهاب برگزاری این همایش در سالهای بعد به صورت منظم در سطح ملی و بین المللی ادامه یابد، وی از اهداف برگزاری همایش فوق را ایجاد پلی بین پژوهشهای بالینی و پایه و  پلی بین رشته های بالینی و تخصص های  مختلف پزشکی در زمینه  التهاب و بیماریها دانست تا بتوان خدمات موثرتری به بیماران ارائه شود.   

او اضافه کرد علاوه بر بحثهای تخصصی در خصوص التهاب در طول همایش، در روز سوم سمپوزیوم اختصاصی پزشکان عمومی برگزار خواهد شد زیرا پزشکان نقش کلیدی در همه کشورها دارند و باید در کشور ما هم این نقش را به آنها داد، پزشکان عمومی هم از نظر تشخیص و آغاز درمان و هم پیگیری بیماریها در خط اول نظام سلامت هستند، بنابراین در خصوص نقش و بیماریهای مزمن التهاب آنها هم می توانند فعال باشند که در این سمپوزیوم به مهمترین بیماریهای که جنبه التهابی دارد، اشاره خواهد شد و با پزشکان عمومی در این خصوص وارد گفتگو و آموزش خواهیم شد.
 در ادامه دکتر مریم نوری زاده، دبیر علمی همایش فوق گفت: از سال گذشته تاکنون 11 جلسه کمیته علمی و 14 کمیته اجرایی در خصوص این همایش برگزار شده  و اطلاع رسانی در کل کشور از طریق ارسال پوستر، پیامک و ایمیل نجام گرفته است.

دبیر اجرایی همایش اضافه کرد در این همایش 9 میزگرد با عناوین التهاب و بیماری های روماتولوژی، التهاب و بیماریهای خود التهابی، پدیده التهاب در عروق، بیماریهای التهابی پوست، التهاب در آلرژی، آسم و ایمونولوژی، بیماریهای عفونی و التهاب، التهاب در بیماریهای سیستم عصبی، سرطان و یافته های نوین در ایمونولوژی بیماریهای التهابی برگزار خواهد شد.
دکتر نوری زاده افزود: 10 کارگاه تخصصی نیز مرتبط با میزگردهای همایش با عناوین: روشهای نوین آزمایشهای تشخیص بیماریهای خودایمن و تفسیر آنها،Patch Test ،تفسیر NGS در تشخیص بیماریهای التهابی، اخلاق در نشر و مصادیق پلجریسم، رجیستری بیماران روماتیسمی Endnote، روشهای نوین تشخیص آلرژی،فلوسیتومتری مقدماتی مقاله نویسی و انتخاب مجله مناسب و نحوه چاپ در مجلات با IF بالا، فلوسیتومتری در تشخیص بدخیمی های هماتولوژیک برگزار خواهد شد.
وی اضافه کرد سایر امور اجرایی به خوبی انجام گرفته و ان شاء الله با حضور پزشکان و متخصصان علوم پایه و بالینی، داتشجویان همایش  پربار و باشکوهی در پیش داشته باشیم و به هدف این همایش که نزدیک کردن بیشتر متخصصان علوم پایه  و بالینی است، برسیم.

در پایان به سوالات خبرنگاران پاسخ داده شد.

  • گروه خبری : اخبار مرکز
  • کد خبر : 196130
کلمات کلیدی
خانم مومنی نژاد
تهیه کننده:

خانم مومنی نژاد

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *