• تاریخ انتشار : 1399/12/11 - 12:36
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 268
  • زمان مطالعه : 16 دقیقه

در مراسم نکوداشت مقام استاد دکتر مصطفی معین

رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران: من دکتر معین را یک الگو و یک اسطوره پزشکی دانشگاه تهران می دانم

مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی با همکاری دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران، مراسم نکوداشت مقام استاد دکتر مصطفی معین را روز چهارشنبه 6 اسفند در سالن همایش های مرکز طبی کودکان به صورت حضوری و مجازی برگزار کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی، در ابتدای  این مراسم کلیپی از افتخارات استاد دکتر معین به نمایش در آمد و بعد دکتر مریم نوری زاده دبیر مراسم آیین نکوداشت دکتر مصطفی معین به شرکت کنندگان در مراسم خوشامد گفت،   سپس دکتر رضا ملک زاده، رئیس پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران به سخنرانی پرداخت و گفت: متشکرم که فرصتی به من داده شد تا درباره دوست بسیار عزیز و صمیمی خودم جناب آقای دکتر معین که از دوران دانشجویی از دانشگاه شیراز در خدمت ایشان بودم، چند جمله‌ای را عرض کنم.
  او گفت: بی‌تردید دکتر معین یکی از افرادی بود که در ارتقا آموزش عالی در کشور ما در سالهای بعد از پیروزی انقلاب نقش مهمی داشت، امروز می‌خواهم بیشتر بحثم را محدود کنم به نقشی که ایشان در  تأسیس مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی داشت.
دکتر ملک زاده گفت: ایشان توانست برای اولین بار در کشور این مرکز تحقیقات را ایجاد بکند و یک گروهی از جوانان علاقه مند را تربیت کند و یک جریان علمی قوی و مهم را در رشته اطفال و در تخصص ایمونولوژی، آسم و آلرژی برای اولین بار در تاریخ کشور به وجود بیاورد و امیدوارم که مرکزی باشد که باعث شکوفایی این رشته و باعث ارتقا سلامت شود.


دکتر معین مورد احترام همه پزشکان کشور است
وی ادامه داد: من چند وقت پیش بازدیدی از این مرکز داشتم و  وقتی نگاه می‌کنم با وجود عمر کوتاهی که دارد (۲۰ سال)   که معمولا سالهای اول مقدمات است، این مرکز هم از نظر انتشارات و هم همکاریهای بین المللی توانسته رشد خوبی داشته باشد، به خصوص که توانسته در بیماری آسم که بیماری خیلی سختی است، ، تمرکز کند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ما معمولا از افرادی که کارهای مهم انجام می‌دهند آن تقدیری را که باید انجام نمی‌دهیم، انشاالله اجر ایشان با خدا باشد.
سپس او با به نمایش گذاشتن عکسی از جشنواره رازی و دریافت جایزه دکتر معین از وزیر بهداشت درمان و خدمات بهداشتی وقت، گفت: ما در جشنواره رازی وقتی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی به عنوان بهترین مرکز انتخاب شد، از ایشان تجلیل به عمل آوردیم.
او گفت: یکی دیگر از کارهای مهم دکتر معین، تأسیس مجله آلرژی، آسم و ایمونولوژی ایران است، شما اگر بخواهید یک مجله را تاسیس و اداره کنید بسیار وقت گیر است، من در این زمینه تجربه دارم و می‌دانم که نیاز به یک عشق دارد که بخواهید یک مجله با کیفیت خوب را منتشر و ایندکس کنید و  استمرار دهید، این مجله موجب آبرو در دانشگاه علوم پزشکی تهران، کشور و در سطح منطقه بوده و واقعا باید از تلاش دکتر معین و همکارانشان تشکر کرد.
  وی اضافه کرد: دکتر معین همکاریهای بین المللی خوبی داشته و واقعاً فردی مورد احترام همه پزشکان کشور است، به همین خاطر هم ایشان رئیس شورای عالی نظام پزشکی است.
او گفت: دغدغه‌های دکتر معین، همیشه دغدغدهای مردم است، از زمانی که  با دکتر آشنا بودم دیده‌امکه در زندگی همیشه از معدود انسانهایی بود که همواره به فکر مردم بود، حتی قبل از انقلاب و در زمان دانشجویی به حلبی آباد شیراز می‌رفت و به مردم کمک می‌کرد.
دکتر ملک زاده گفت: یکی از دیگر از  ویژگیهای دکتر معین تواضع ایشان، با وجود همه جایگاه‌هاییکه داشته است و این نعمتی است که خداوند به ایشان داده است، دکتر معین همیشه دنبال بخشش و کمک به افراد دیگر بوده از هر سطحی که شما فکر بکنید  از زمان  دانشجویی  تا زمانی که در وزارت فرهنگ و آموزش عالی بود. او در پایان گفت: آرزو می‌کنم که ایشان عمر طولانی داشته باشد و ما بتوانیم در آینده هم از ایشان بهره مند باشیم.


سادگی، صداقت و خلوص دکتر معین همه ما را جذب خود کرده است
سپس کلیپی از دوستان و همراهان استاد معین خارج از مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی و بیمارستان مرکز طبی کودکان، به نمایش درآمد و در ادامه دکتر ابراهیم رزم پا، مسئول دفتر دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران سخنرانی کرد و گفت: در مورد استاد دکتر معین صحبتها را بزرگان گفتند، من در آستانه میلاد امام علی (ع) فقط یک جمله از سخنان حضرت امیر را ذکر می‌کنم که می‌فرمایند دانشمند و معلم را سه نشانه است دانش و بینش، علم و بردباری، سکوت و آرامش و وقار، که من فکر می‌کنم دکتر معین تبلور این فرمایش امام علی هستند.
او در ادامه درباره دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران توضیح داد و گفت: این دفتر در سال ۸۵ تاسیس شد که در راس آن استاد مسلم همه ما استاد بهادری است، بعدها استاد حکمی دادند مبنی بر راه اندازی خانه استاد در مراکز درمانی که تقریباً همه بیمارستانها و مراکز آموزش و درمانی هم دفتر دانش آموختگان و هم دفتر استاد دارن، رسالت خانه استاد حفظ ارتباط بازنشستگان با مراکز خدمت، ارائه خدمات، استفاده از تجربیات استادان بازنشسته و اجرای برنامه‌های آموزشی است.
  وی رسالت اصلی دفتر ارتباط با دانش آموختگان را حفظ ارتباط و هماهنگی دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران در همه مقاطع تحصیلی با دانشگاه و استفاده از تجربه دانش آموختگان دانشگاه در سراسر دنیا دانست و گفت: در همین راستا بعد از راه اندازی دفتر ارتباط با دانش آموختگان و خانه استاد در دانشگاه علوم پزشکی تهران و مراکز درمانی، در برخی از مراکز استان‌ها نیز این دفتر تاسیس شد و اولین شعبه بین المللی در سال ۹۷ در اروپا تاسیس شد و سال پیش در مجارستان نیز دفتر مرکزی ارتباط با دانش آموختگان با حضور دکتر بهادری، دکتر جعفریان و دکتر گتمیری تاسیس شد و برنامه‌ایبرای دانش آموختگان دانشگاه در اروپا برگزار شد.
وی فعالیتهای دفتر ارتباط با دانش آموختگان را برگزاری کنگره‌های سالیانه، گردهمایی‌های سالیانه، گردهمایی‌های دانش آموختگان (در بزرگترین اجتماع دانش آموختگان  ۸ هزار نفر شرکت داشتند)، بزرگداشت اساتید برگزیده دانست و گفت: برنامه امروز هم با همکاری دفتر ارتباط با دانش آموختگان برگزار می‌شود.
او به تاسیس بنیاد  علمی فرهنگی دکتر بهادری اشاره کرد و گفت: وظیفه این بنیاد، جلب کمک  های دانش آموختگان در سراسر دنیا به دانشگاه علوم پزشکی تهران است  که در سال پیش ما  موفق شدیم در همین راستا مبالغ  قابل توجهی از دانش آموختگان در ایران و به خصوص خارج از کشور جذب کنیم، که مقدار زیادی از آن صرف گسترش و تجهیز خوابگاه‌ها شد.
  مسئول دفتر ارتباط با  دانش آموختگان در پایان گفت: دکتر معین سادگی، صداقت و خلوصش غیر از جنبه‌های علمی اش،   همه ما را جذب خودش می‌کند، انشاالله که همیشه سلامت باشند و فرصت داشتید باشیم که با ایشان همکاری کنیم.

استاد در تمام مراحل زندگی راستی درستی و صداقت را مبنای کارشان قرار دادند

در ادامه قسمت اول کلیپ زندگی نامه دکتر معین پخش شد و سپس دکتر مسلم بهادری، رئیس دفتر دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران سخنرانی کرد و گفت: خیلی خدا را شکر می‌کنم که به من فرصتی داده تا در مراسم بیستمین سالگرد تاسیس مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی و بزرگداشت استاد بزرگواری که افتخار مملکت ایران است شرکت کنم، دکتر معین چهره شناخته شده ایران در رشته‌های مختلف سیاسی و علمی هستند، امیدوارم استاد عمر طولانی و بیشتری داشته باشند، اما تا به این مرحله  که زندگی کرده‌اندتمام ساعت روزانه ایشان سرشار خدمت است، سالها خدمت پزشکی، معلمی، شبانه روز به فکر مردم بودن کارنامه مردی است که امروز نکوداشتی از ایشان خواهیم داشت که البته این کافی نیست.
دکتر بهادری گفت:   استاد در بیمارستانی کار می‌کنند که یک افتخار برای مملکت است استادانی مثل دکتر قریب، دکتر اهری، دکتر فرهودی و خیلی دیگر از اساتید در این بیمارستان خدمت کرده اند، بیمارستانی که قطب بیماریهای کودکان به شمار می‌رود، در این بیمارستان خیلی از کودکان دردمند آمدند و شفا گرفتند.
وی ادامه داد: دکتر معین سالها برای رشته کودکان از جمله ایمونولوژی، آسم و آلرژی خدمت کرده اند، ایشان چهره‌ایاست که در  دانشگاه شیراز تحصیل کرد و به ریاست رسید، ایشان تصدی وزارت فرهنگ و آموزش عالی داشتند و  قدمهایی بلندی برای ارتقا دانشگاه ها  برداشتند در نمایندگی مجلس ایشان، هم باز چهره ای  درخشان از خدمت گزاری را می‌بینیم.
او گفت: افتخار برای من و برای ما است که ایشان به دانشگاه تهران تشریف آوردند و  در این مدت خدمت نیز خدماتشان چشمگیر بوده است،   من از نزدیک شاهد  فعالیتهای ایشان نبودم اما دورادور فعالیتهای ایشان را رصد می‌کردم، دکتر معین در بیمارستان مرکز طبی کودکان یک چهره معلم، یک چهره پژوهشگر یک چهره دلسوز به شمار می‌آید، با همکاران و دانشجویان صمیمانه رفتار می‌کرد همیشه اعتدلال را رعایت می‌کرد، من در بنیاد پزشکان ایران، آشنایی با ایشان داشتم،   استاد در تمام مراحل زندگی راستی درستی و صداقت را مبنای کارشان قرار دادند، همیشه خدمتگزار بودند در این  مرکز  هم استاد همه روزه شرکت داشتند و  کودکان بیمار از حذاقت و توانایی ایشان استفاده می‌کردند.
دکتر بهادری اضافه کرد: یکی از نکاتی که مورد توجه من و دفتر ما قرار گرفته  این است که ما بازنشستگی را  به معنی صحیحش قبول نداریم، استاد پزشکی همیشه معلم است و همیشه متعلم است، همیشه می‌آموزد و همیشه آموزش می‌دهد حتی در دوران بازنشستگی، بازنشستگی معنا ندارد. ما خانه های  استاد را د تاسیس کردیم برای استادانی که به لحاظ  رسمی و دولتی مجبورند بازنشسته شوند اما به لحاظ علمی حتما در بیمارستان و آموزش و خدمت به بیماران شرکت می‌کنند، ما در نظر داریم  رسماً این موضوع را به تصویب برسانیم، بازنشستگی استاد دانشگاه به معنی دور شدن از کار نیست بلکه به معنی تغییر از فرم رسمی به فرم غیر رسمی‌تر است و  بلکه خدماتی تر.
رئیس دفتر ارتباط با  دانش آموختگان در پایان گفت: من شخصاً دکتر معین را یک الگو و یک اسطوره پزشکی دانشگاه تهران می‌دانم و دستشان را می‌بوسم و می‌دانم این فرد دانشگاه و بیمارستان را رها نخواهند کرد حتی اگر بازنشسته شده باشند.

من فکر می‌کنم دکتر معین مسیر امام علی (ع) را در زندگی طی کرده اند


سپس دکتر ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران، سخنرانی کرد و گفت: حضور در این جلسه برای من  یک فرصت مغتنم و افتخار است، برای  تقدیر و تجلیل از یک انسان بزرگ  استاد بزرگوار، این جلسه بر حسب وظیفه دلی و اجتماعی تشکیل شده و وظیفه‌ایاست که هر کسی بر دوش خود احساس می‌کند. اهمیت این جلسه در این است که یک جلسه حکومتی، دولتی و دستوری نیست، ما در این  جلسه  شرکت کردیم برای دو وظیفه، یکی اینکه  از یک انسان بزرگ عالم که خدمت کرده تقدیر کنیم و وظیقه دوم این است که الگو بسازیم و بگوییم که این مسیر درست است.
وی میلاد امام علی را تبریک گفته و از صفات امام علی (ع) سخن گفت و ادامه داد: آن چیزی که از امام علی یاد گرفتیم و   الگوی ما است، این است که ایشان یک انسان همه جانبه است، من فکر می‌کنم دکتر معین در ابعاد مختلف هم همین مسیر را طی کردند، انسانی که به لحاظ علم، معرفت، مبانی اخلاقی و همچنین در اخلاق حرفه‌ایو پزشکی تلاش‌هاییکه داشتند، تلاشهایی ماندگار است، حضور در عرصه‌های اجتماعی، نهادهای مدنی، سیاست ورزی پاک، اینها مبانی است که هر کدام ده‌ها مثال دارد، فقط یک پزشک بودن بدون توجه به ابعاد اجتماعی نمی‌تواند حتی مشکل پزشکی را حل کند، در فقر پزشکی از بین می‌رود، در بی‌عدالتی طبابت و مریض از بین می‌رود، حتی در عدم رعایت اصول روابط سیاسی و بین الملل درست و روابط اجتماعی درست،   پزشکی از بین می‌رود.
رئیس سازمان نظام پزشکی ایران گفت: باید سعی کنیم ارزشهایی که دکتر معین از خودشان به جا گذاشتند برای نسل‌های آینده به عنوان الگو و امید معرفی کنیم، او به خاطره‌اشبا دکتر معین در پاریس حدود ۱۵ سال پیش اشاره کرد و گفت: در آن زمان دبیر کل یونسکو، کرسی یونسکو در آموزش سلامت را برای اول بار در ایران به مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی اختصاص داد، امیدوارم افرادی که بعد از آقای دکتر معین در این مرکز زحمت می‌کشیدند که می‌دانم انسانهای ارزشمندی هستند، همچون خانم دکتر پورپاک و سایر اساتید، این مسیر نورانی و  درخشان را  برای علم و معرفت کشور ادامه دهند.


دکتر معین هیچ وقت بازنشسته نمی‌شود


سپس دکتر داریوش فرهود، استاد پیشکسوت ژنتیک و عضو پیوسته انجمن  اخلاق در علوم و فناوری، سخنرانی کرد و گفت: متاسفانه ژن بخشندگی و مهربانی  در حال  کم  شدن است، اما این استاد عزیز ما، بخشنده و مهربان است.
او گفت: ثروت باعث قدرت می‌شود، دانش باعث شهرت، اخلاق  موجب محبوبیت، ولی خدمتگزاری  باعث ابدیت می‌شود، دکتر معین هیچ وقت بازنشتسته نمی‌شود، رسول اکرم می‌فرماید: بهترین مردم کسانی‌اندکه بیشتر نفع را به مردم برسانند.

وی گفت: این افراد ماندگارند، وی درباره آشنایی خود با دکتر معین و در  مورد همکاریهایی که با یکدیگر در بیشتر در زمینه اخلاق داشتند از جمله  همکاری در  انجمن اخلاق  در علوم و فناوری  ایران و مجله اخلاق در علوم و فناوری سخن گفت و ادامه داد که به نظر من این مجله  یکی از بهترین مجله‌های اخلاق است.
او بیان کرد: من مقاله‌ایدر این مجله منتشر کردم و  صفات یک  پزشک خوب باید را بیان کردم و  ۴۰ مسئله را شرح دادم، در شناخت بنده این استاد عزیز، دکتر معین  هر ۴۰ صفت را دارند.
سپس کلیپ دوستان و همراهان دکتر معین در مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی و بیمارستان مرکز طبی کودکان پخش شد.


نام  دکتر معین به عنوان چهره‌های ماندگار مدیر محبوب مطلوب علمی و اجرایی در تاریخ ایران زمین ثبت خواهد شد


در ادامه دکتر احمد علی نوربالا، رئیس انجمن روان تنی ایران سخنرانی کرد و گفت: بنده توفیق بیش از ۳۵ سال آشنایی با دکتر معین را  دارم، وی به ملاقاتهای اولیه اش  با دکتر معین و دستاوردهای آن اشاره کرد، از جمله مصوباتی در خصوص تربیت نیروهای روانپزشکی، تاسیس گروه جوانان هلال احمر، موسسه رحمان، انجمن اخلاق درعلوم و  فناوری، برگزاری سالانه همایش‌های سلامت روان و رسانه.
وی گفت: اساتید ویژگی‌های علمی و اخلاقی  ایشان را برشمردند، اما چون دکتر معین مسئولیتهای اجتماعی متعدد داشتند من چند ویژگی ایشان که به تعبیر من می‌تواند ویژگی و صفات مطلوب روانشناختی و محبوب جامعه شناختی باشد که منجربه ارتقا سرمایه اجتماعی و اعتماد ملی و اعتماد ملی است؛ بیان می  کنم و  این ویژگیهای است که دکتر معین دارند.
وی این ویژگیها را  گوش شنوا داشتن، تقکر و تعقل، حساسیت خاص به بیت المال، هماهنگ کننده قوی و جامع با حضور حداکثری خودشان، نگاه عدالت جویانه نگاه مثبت و تجربه آموز از گذشتگان، پیگیری و نظارت بر حسن اجرا، برخورد با وقار عالمانه، حکیمانه و پدرانه با همه آحادی که با ایشان ارتباط دارند، تصمیم گیری عالمانه و قاطعانه پس از مشورت، و آخرین که در کمتر کسی دیدم،   مستند سازی کارهای انجام شده است.
او گفت: استاد گرامی جناب آقای دکتر معین اینجانب با صدای رسا اعلام می‌کنم که عملکرد شغلی مسئولیتی و رفتار همه جانبه  شما موید آن است که نام جنابعالی به عنوان چهره‌های ماندگار مدیر محبوب مطلوب علمی و اجرایی در تاریخ ایران زمین ثبت خواهد شد.
در ادامه دکتر مسجدی، یکی از ویژگیهای مهم دکتر معین را دوست با معرفت و باشهامت بودن، خواند  و گفت که این ویژگی این روزها در جامعه ما روز به روز کمتر می‌شود اما دکتر معین این ویژگی را دارد.

استاد در مقابل ترویج خرافه پرستی به شدت می‌ایستاد


در ادامه دکتر مسعود موحدی، معاون آموزشی بیمارستان مرکز طبی کودکان، سخنرانی کرد و گفت: من امروز از فرمایشات اساتید استفاده کردم، من تقریبا یکی از قدیمترین شاگردهای دکتر هستم، بیش از ۲۶ سال در خدمت ایشان بودم در کلاسها، سفرها، کنفرانسها و غیره صحبتهای من  از دید یک شاگرد خیلی خیلی قدیمی است، جناب دکتر معین  پایبندی به اصول اخلاق  چه  اخلاق عمومی چه اخلاق حرفه‌ایتاکید زیاد داشتند و دارند، موضوع دیگری  که همین روز اول مشاهده کردم پایبندی دقت و انظباط و وقت شناسی است، ایشان  از دیر آمدن افراد در جلسات ناراحت می‌شوند، ساده زیستی و پرهیز از تجملات جدی بودن و نکته سنجی در فعالیتهای علمی، به روز بودن در مسائل علمی، علاقه وافر به آموزش و پژوهش، واکنش نسبت به  مسائلی که سلامت جامعه مشکل ایجاد می‌کند از ویژگیهای ایشان است.

وی ادامه داد: استاد در مقابل ترویج خرافه پرستی به شدت می‌ایستادند، یکی از معدود جاهایی که عصبانیت در  لحن ایشان مشاهده کردم  زمانی بود که ترویج خرافه پرستی در پزشکی وارد شده بودند.

دکتر موحدی گفت: و دیگر توانایی ایشان، سازماندهی انجمن‌های علمی برای ارتقای علمی پزشکان و خانواده‌ها است، من شاهد بودم که شاید یک کنفرانس علمی را شرکت نکنند اما کنفرانس آموزش خانواده بیماران را شرکت کرده اند، اعتقاد به بالاترین سطح آگاهی افراد، استقبال از روشهای علمی جدید با هدف کمک به بیماران، احساس مسئولیت نسبت به جامعه پزشکی از دیگر ویژگیهای استاد است  و آخرین مورد، اعتقاد خیلی عمیق به مسائل دینی در همه جا و در همه شرایط، ایشان فوق العاده پایبند به نماز اول وقت است، که این درسی برای من و سایران است.
پس از پخش قسمت دوم کلیپ زندگی نامه استاد دکتر معین، دکتر رئیس کرمی، مدیر گروه  کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطره‌ایاز حضور دکتر معین در خوابگاه دانشجویان  بیان کرد و  گفت ما از جوانمردی و اعتقاد به حرمت دانشجو و حقیقت را فدای مصلحت اندیشی نکردن از ایشان، درس گرفتیم.

همچنین دکتر رضا فرید حسینی استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر حسن تاجبخش استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران و پرفسور کازانوا،   از دانشگاه پاریس و دانشگاه راکفلر نیویورک، پیام‌های ویدیویی در خصوص دکتر معین به این مراسم ارسال کرده بودند.


سپس از کتاب آلرژی به نویسندگی دکتر معین و همکارانشان رونمایی شد و دکتر معین سخنانی در خصوص این کتاب بیان کرد و در ادامه  هدایا و لوح‌های سپاس از طرف مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی، سازمان نظام پزشکی تهران، شورای عالی نظام پزشکی، دفتر ارتباط دانش آموختگان، دپارتمان آلرژی و ایمونولوژی بیمارستان رسول اکرم (ص)، دکتر فرهود و دکتر ملک زاده به ایشان تقدیم شد.

 

  • گروه خبری : اخبار مرکز
  • کد خبر : 196328
خانم مومنی نژاد
تهیه کننده:

خانم مومنی نژاد

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *