برگزاری دوره آموزشی عفونت های قارچی در بیماران نقص ایمنی
اولین کنفرانس ادواری آموزشی سال 98 با عنوان عفونت های قارچی در بیماران نقص ایمنی در مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی روز سه شنبه 11 اردیبهشت سال جاری اولین کنفرانس ادواری آموزشی سال 98 مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی با عنوان عفونت های قارچی در بیماران نقص ایمنی با حضور اساتید و پژوهشگران در سالن دکتر فرهودی این مرکز برگزار شد.
سخنران این جلسه دکتر آرزو چرسی زاده، دکترای قارچ شناسی و پژوهشگر مرکر تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی بود که در ابتدا عفونتهای قارچی را خطر مهمی برای سلامت انسان شمرد و اشاره کرد که سالانه حدود یک میلیارد مورد عفونت پوستی، بیش از یک میلیون مورد عفونتهای مخاطی، ده میلیون مورد آلرژیهای جدی و بیش از یک میلیون مورد مرگ در اثر قارچها گزارش میشوند.، او گفت: تعداد کمی از قارچها پاتوژن واقعی بوده و قادر به ایجاد بیماری مهاجم خود محدود شونده در افراد سالم هستند؛ که از آن جمله میتوان از قارچهای اندمیک قاره امریکا نام برد.
وی ادامه داد: قارچهای فرصتطلب در میزبانان سالم بهندرت ایجاد عفونت جدی میکنند و اغلب عفونتهای تهدیدکننده حیات در بیماران نقص ایمنی ایجاد میشود،بهطوریکه تشخیص یک بیماری مهاجم قارچی در یک فرد نشانه مهمی از وجود نقص در سیستم ایمنی بیمار است.، پژوهشگر مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی بیان کرد: گونههای کاندیدا و آسپرژیلوزیس شایعترین عوامل اینگونه عفونتها هستند،بهطورکلی نقائص ایمنی به دو دسته اولیه (مادرزادی) و ثانویه (اکتسابی) تقسیم میشوند.
دکتر چرسی زاده همچنین در مورد مکانیسم و انواع نقایص ایمنی اولیه زمینهساز عفونتهای قارچی صحبت کرد و گفت: بیشترین موارد عفونتهای قارچی با نقائص ایمنی اولیه اصلی یعنی بیماری گرانولوماتوز مزمن، hyper IgE syndrome و CARD9 deficiency در ارتباط میباشند. دیگر بیماریهای نقص ایمنی اولیه مرتبط با عفونتهای قارچی شامل X-linked hyper-IgM syndrome، Wiskott-Aldrich syndrome ، DiGeorge syndrome، Common variable immunodeficiency، Defects in the interferon-γ-interlokin-12 axis و Myeloperoxidase deficiency هستند.
سپس در پایان جلسه سخنران به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داد و در خصوص موضوع فوق به بحث و تبادل نظر پرداختند
ارسال نظر