• تاریخ انتشار : 1395/02/08 - 00:59
  • تعداد بازدید خبر : 612
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

A microRNA upregulated in asthma airway T cells promotes TH2 cytokine production

ژورنال کلاب با موضوع " افزایش بیان نوع یک miRNA در سلولهای T مجاری هوایی بیماران مبتلا به آسم، تولید تولید سایتوکاین های TH2 را تقویت می کند" در مرکز تحقیقات ایمونولوژی،آسم و آلرژی برگزار شد.

195908.mp3 A microRNA upregulated in asthma airway T cells promotes TH2 cytokine production

روز چهارشنبه 8 اردیبهشت سال 1395، ژورنال کلاب با موضوع " افزایش بیان نوع یک miRNA در سلولهای  T مجاری هوایی بیماران مبتلا به آسم، تولید تولید سایتوکاین های TH2 را تقویت می کند "، با حضور پژوهشگران مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی این مرکز برگزار شد.

محسن بدل زاده،  پژوهشگر مرکز و دانشجوی دکتری رشته زیست شناسی سلولی و مولکولی دانشگاه تهران سخنران این ژورنال کلاب بود که در ابتدا با مروری بر بیماری آسم و مکانیسم عمل آن سخنرانی خود را شروع کرد.
وی در این جلسه پژوهش یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه کالیفرنیا را توضیح داد که در این مطالعه پروفایل بیانی miRNA ها در سلول های T مایع BAL بیماران مبتلا به آسم و نقش تنظیمی miR-19a در تولید سایتوکاین های TH2 و نیز نقش این miRNA در سلول های T CD4+ موش و در نهایت نقش آن در ایجاد التهاب مجاری راه های هوایی بررسی شده است.
 
بدل زاده گفت: در این مطالعه نقش miR-19a در افزایش بیان سایتوکاین های TH2 از جهات مختلف بررسی شده است به عنوان نمونه در سلول های T با عدم بیان، بیان نرمال و بیش بیان این miRNA، و نیز مهار بیان این miRNA با استفاده از مهار کننده ها، نقش آن در تولید سایتوکاین های IL-13، IL-4 و IL-5  تایید شده است. miR-19a با هدف گیری mRNA ژن های Pten، SOCS1 و  TNFAIP3 عمل می کند. به این ترتیب نویسندگان نتیجه گیری کردند که تغییر بیان یک miRNA در بیماری بسیار تعیین کننده است، از طرف دیگر یک miRNA می تواند در چند مسیر مختلف عمل کند.
وی خاطر نشان کرد که بر اساس نتایج به دست آمده از این مطالعه ژن های Pten، SOCS1 و TNFAIP3 که نقش آن ها در تنظیم منفی تولید سایتوکاین های TH2 مشخص شده بود، با مهار توسط miR-19a نمی توانند باعث کاهش سایتوکاین های TH2 گردند. از این رو تقویت بیان این ژن ها و نیز مهار بیان miR-19a باعث کاهش سایتوکاین های TH2 -که ایجاد کننده بسیاری از علائم بیماری آسم هستند- شده و از این رو می تواند در کنترل بیماری آسم کمک کننده باشد.
در پایان جلسه استادان و پژوهشگران حاضر در جلسه ضمن تقدیر از ارائه بسیار خوب سخنران، در  مورد موضوع فوق بحث و گفتگو کردند.

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *