برگزاری سمینار علمی Adoptive T-Cell Therapy in HSCT
در سمینار علمی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی دکتر شیوا ثقفی، پژوهشگر این مرکز به سخنرانی با موضوع Adoptive T-Cell Therapy in HSCT (Viral infections; CMV, EBV,…) پرداخت.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی این سمینار علمی روز شنبه 12 آذر 1401 با حضور رئیس، معاون ، اعضای هیئت علمی و پژوهشگران این مرکز در سالن دکتر فرهودی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی برگزار شد.
دکتر شیوا ثقفی سخنران این سمینار بود که در ابتدا گفت: پروسه پیوند سلولهای هماتوپویتیک یا HSCT باعث یک نقص ایمنی گذرا در بیمار دریافت کننده پیوند است که میتواند بیمار را مستعد ابتلا به عفونتهای ویروسی ازجمله سایتومگالو ویرس (CMV)، اپشتینبار ویروس (EBV) و آدنوویروسها (AdV) نماید. عفونت با این ویروسها از علل شایع مرگ به دنبال پیوند است و درمانهای دارویی در مقابل این عفونتهای ویروسی ضمن کارآیی محدود، سایتوتوکسیسیته داشته و در مواردی که مقاومت دارویی وجود داشته باشد، محدودیت در استفاده از این داروها را موجب میشود.
وی اضافه کرد: انتقال لنفوسیتهای T اختصاصی ویروس راهکاری است که میتواند عملکرد سیستم ایمنی فرد دریافت کننده پیوند را در دفاع از ویروس بهبود دهد. دهندگانی که HLA همسان با فرد دارند بعنوان منبع مناسب لنفوسیت T بابت ویروس- درمانی ایمونولوژیک هستند. اما درمانهای استروئیدی که در زمان پیوند به کار میروند، موفقیت این نوع سلول درمانی را کاهش میدهند..
سپس دکتر ثقفی به توسعه تکنیکهای انتخاب سلولهای لنفوسیت T ویژه ویروسها از شروع سال 1990 با آغاز مشکلات در HSCT اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به محدودیتهایی که این درمانها به واسطه محدودیت HLA، فرآیند تولید طولانی مدت، خطر alloreactivity، محدودیت در دسترس بودن اهداکننده seropositive از حیث ویروس و در نهایت حساسیت سلولهای T به داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی، رویکردهای جدیدی از جمله CAR T cell و TCR Engineered T cell مطرح شدهاند که دستیابی به سلولهای T مستقل از HLA و مقاوم به سرکوب کنندههای سیستم ایمنی را میسر کرده است
پژوهشگر مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی به اهمیت عفونتهای ویروسی در بیمارانی که درگیر underlying immunodeficiency هستند اشاره کرد که عفونتهای ویروسی در این گروه از بیماران علاوه بر post-HSCT، قبل از دریافت پیوند (pre-HSGT) هم مطرح و قابل تأمل بوده و اقدام درمانی میطلبد.
در پایان سخنران به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داد و بحث و تبادل نظر پیرامون موضوعات مطرح شده انجام گرفت.
ارسال نظر