• تاریخ انتشار : 1396/09/15 - 10:21
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 157
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

آغاز به کار نخستین کنگره بین المللی اخلاق در علوم و فناروری در کتابخانه ملی

دکتر مصطفی معین گفت: به نظر می رسد گمشده جهان امروز اخلاق است.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی مراسم افتتاحیه نخستین کنگره بین المللی اخلاق در علوم و فناوری بعدازظهر روز دوشنبه ۱۳ آذرماه در سالن قلم مرکز همایش‌های کتابخانه ملی با حضور مهمانان داخلی و خارجی و سایر شرکت کنندگان برگزار ‌شد،در ابتدا  پس از تلاوت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، دکترتقی شامخی، دبیر علمی کنگره سخنرانی کرد، وی فرارسیدن هفته وحدت و ولادت پیامبر اعظم(ص) و امام ششم را تبریک گفته و عنوان کرد: کنگره بین المللی اخلاق در علوم و فناوری به صورت  چهار روزه از 13 آذر تا 16 آذر در چهار سالن همایش های کتابخانه ملی برگزار می شود که سخنرانی جامع در روزهای دوم، سوم و چهارم کنگره برگزار شده و ۱۸ تن از استادان و اندیشمندان به عنوان سخنران مدعو در کنگره حاضر خواهند بود.
دکتر شامخی افزود:  16 میزگرد در طول همایش برنامه‌ریزی شده است و در برگزاری سمینارهای یک روزه نیز موضوعاتی انتخاب شده که به آنها مبتلا هستیم؛ همچنین سعی شده از استادان و پژوهشگرانی که در حوزه اخلاق کار کرده‌اند، در میزگردها و نشست‌ها بهره ببریم.
وی ادامه داد: ۷۸مقاله در طی ۱۸ برنامه به صورت شفاهی و ۳۱۲ مقاله نیز به صورت پوستر در این کنگره ارائه می‌شود.
سپس دکتر مصطفی معین، رئیس نخستین همایش بین المللی اخلاق در علوم و فناوری  به سخنرانی پرداخت، وی گفت:برگزاری  این کنگره حاصل برنامه ریزی دو ساله ای است که به دلیل اهمیت اخلاق در شئون مختلف زندگی انسان در پی انجام آن بر آمده‌ایم.
رئیس نخستین همایش بین المللی اخلاق در علوم و فناروی عنوان کرد: در دو دهه اخیر ۳۰۰ میلیون تلفات انسانی به دلیل فقر و بیماری و ۱۴۲ میلیون تلفات به دلیل جنگ در جهان داشته‌ایم؛ تنها در سال ۲۰۱۶ بیش از ۱۳ هزار میلیون دلار صرف خرید تسلیحات و جنگ افزارها شده، در حالیکه این عدد برای فعالیت‌های صلح دوستانه به مراتب کمتر بوده است.
وی ادامه داد:در سال‌های اخیر پروژه‌های با عنوان پروژه هزاره با همکاری پژوهشگران مختلف جهانی ۱۵ موضوع و مشکل جهانی را طرح و به دنبال تبیین آن‌ها برآمده است که یکی از آنها موضوع اخلاق است. هدف از این پژوهش پیش‌بینی مسائل و مشکلات ۵۰ سال آینده این حوزه و بررسی مشکلات و راهکارهای حل آن‌ها و ... است.
دکتر  مصطفی معین گفت:این مطالعه جهانی نشان می‌دهد، خانواده همچنان به عنوان کانون اصلی بیشترین نقش در شکل‌گیری اخلاق را دارد و باورهای مذهبی، ناسازگاری میان گروه‌های مذهبی و غیر مذهبی، دامن زدن به خشونت توسط رسانه‌ها و ...از دیگر موارد اثرگذار در این حوزه است. این پژوهش نشان می‌دهد که خانواده، مهربانی، آزادی، مسوولیت و پاسخگویی، دموکراسی، همبستگی، حفظ محیط زیست، عدالت، امنیت، ارزش اندیشه و خیال ورزی و ارزش و منزلت انسان، ارزش‌هایی است که کماکان درسالیان آینده در سطح جهانی شاخص و مهم تلقی خواهد شد و باید به آنها توجه کرد.

رئیس انجمن اخلاق در علوم و فناوری گفت: مطالعه لگاتوم که پژوهشی گسترده در سطح جهانی است، شاخص کامیابی و نیک‌بختی ایران در سال ۲۰۱۷ را 111 از میان 140 کشور اعلام کرده است که با توجه به جمعیت جوان کشور جای درنگ و تامل دارد و برای آن باید چاره‌ای اندیشید، او ادامه داد:از شاخص های مهم مشترک بین جوامع مختلف، رعایت حقوق کودکان است که جایگاه ایران در نیمه‌های پایین این جدول است.
 وی بیان کرد که آمارها نشان می‌دهد، کودکان خیابانی ۴۵ برابر بیشتر در معرض خطر ایدز هستند و خشونت در برابر زنان شاخص دیگری است که در کشورهای آسیایی و آفریقایی از جایگاه خوبی برخوردار نیست و آمار دقیقی در این حوزه در کشور وجود ندارد.
رئیس نخستین همایش بین المللی اخلاق در علوم و فناوری گفت:به نظر می‌رسد گمشده جهان امروز اخلاق است؛ اخلاق نقش پررنگی در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دارد و پیامبر اکرم(ص) نیز که در آستانه میلاد مبارکشان هستیم، همواره بر رعایت اخلاق تاکید کرده‌اند.

دکتر مصطفی معین گفت: از چند سال گذشته تلاش برای راه‌اندازی انجمنی ملی و غیردولتی در حوزه اخلاق شروع شد؛ در سال ۸۲ به پیشنهاد وزارت علوم و با همکاری و مشارکت یونسکو، جایزه ابن‌سینا با تاکید بر اخلاق را‌ه‌اندازی شد و انجمن علمی اخلاق یک سال بعد و در سال ۸۳ راه‌اندازی شد که در انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری، جلسات مختلفی با انجمن‌های علمی مختلف سایر حوزه‌ها برگزار و تلاش کرده‌ایم با تدوین ضوابط اخلاقی حوزه‌های مختلف گامی اثرگذار در تحقق  اخلاق برداریم.
در ادامه مراسم، رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم و  دکتر آبها ساکسنا (Abha Saxana) رئیس برنامه اخلاق سازمان جهانی بهداشت سخنرانی کرده و پس از استراحتی کوتاه،  موسیقی زنده با اجرای حسام الدین سراج و گروه بیدل به نمایش درآمد و در پایان روز نخست کنگره بین المللی اخلاق در علوم و فناوری دکتر اشرف بروجرودی رئیس کتابخانه ملی و دکتر احمد جلالی نماینده دائم ایران در یونسکو، سخنرانیهای خود را ارائه دادند.

علاقه مندان می توانند برنامه های کنگره  را  به صورت زنده از طریق کانال کنگره در آپارات به نشانی اینترنتی: Aparat.com/iranethics  تماشا کنند.
همچنین کنگره فوق برای همه گروه های پزشکی دارای امتیاز بازآموزی است.
خبر و عکس: واحدی

  • گروه خبری : اخبار مرکز
  • کد خبر : 196089
کلمات کلیدی
خانم مومنی نژاد
تهیه کننده:

خانم مومنی نژاد

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *